Na przepis trafiłam przypadkiem podczas wciskania w pomarańczę goździków, czyli z tyłu opakowania. Dziś ze względu na brak czasu na stanie w kuchni postanowiłam spróbować.
Składniki:
2 duże celule
200g chleba żytniego
3 łyżki masła
goździki
sól i pieprz oraz inne przyprawy według gustu
Przygotowanie:
cebulę kroimy na cienkie paski i podsmażamy na 2 łyżkach masła. na pozostałym maśle podsmażamy pokrojony w kostkę chleb i łączymy składniki. podsmażony chleb i cebulę zalewamy 1 litrem wody i trzymamy parę minut na małym ogniu. Następnie miksujemy składniki, dorzucamy 3 goździki ( wg może być ich trochę więcej :)) i przyprawy. Gotowe!
Dobrze pasowałby tu również smażony boczek i/lub posiekana pietruszka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz